Jurian den Besten
Fotografie

under my skin


Voor 'Under my Skin' fotografeer ik mensen met verschillende huidtypen en -aandoeningen. Mijn doel is een serie serene portretten maken, ongeacht het uiterlijk van de geportretteerden. Doordat dit schuurt met onze perceptie wat mooi en normaal is,  wordt er bewustwording gecreëerd over de diversiteit van mensen en daarbij de moeilijkheden die sommige mensen door hun uiterlijk ondervinden om te integreren.

Samen met Galerie TON uit Rucphen is er een aktie opgezet voor mensen met albinisme. Op 17 oktober 2021 werd in de galerie de cheque met het opgehaalde geld voor de Josephat Torner Foundation overhandigd aan Xueli Abbing, waarbij ook mijn tweeluik Albinism I + II verloot werd. Dit tweeluik is het boegbeeld van 'Under my Skin' en is geëxposeerd geweest op diverse mooie plekken in Europa. Op 13 juni 2022 is Xueli Abbing benoemd tot UNESCO Goodwill Ambassador. In deze rol zal ze gaan strijden tegen de mythes die bestaan over albinisme.

In het verlengde van 'Under my Skin' werk ik op dit moment ook aan een portretreeks van getatoeëerde mensen (zie link). Anders dan met huidaandoeningen wordt er voor tatoeages over het algemeen bewust gekozen, maar het (ver)oordelen op het uiterlijk alleen heeft zeker overeenkomsten.

(zie ook 'In de Media') 


vitiligo

 

 

 sturge-weber syndroom

 


Albinisme

 

 

 

 


Sproeten

 

 

in de media

  


 
 
 
 
E-mailen
Bellen
Instagram
LinkedIn